Udvidet frit sygehusvalg

Som dansk patient kan du komme til Svedklinikken, enten som privatbetaler eller via ”Det udvidede frie sygehusvalg”, også populært kaldet ”behandlingsgaranti” eller ”udredningsgaranti”.

Som patient via ”Det Udvidede Frie Sygehusvalg”

• Din egen læge kan henvise dig til udredning enten hos en dermatolog (hudlæge) under sygesikringen, eller på et sygehus med en dermatologisk afdeling i din egen region.

• Det kan være en fordel for dig at blive henvist til sygehuset, for der gælder ”Udredningsgarantien” på 30 dage – det gælder ikke ved henvisning til en dermatologisk speciallæge under sygesikringen.

• Udredning ved en dermatologisk speciallæge under sygesikringen kan vælges frit i hele landet – tjek www.sundhed.dk for liste med ventetider. Du behøver altså ikke vælge den nærmeste, eller den din læge anbefaler.

• Hvis du henvises til sygehuset til udredning skal sygehuset indkalde dig inden for 8 hverdage – uanset om det er til udredning eller behandling.

• Kan sygehuset ikke behandle eller udrede dig inden for 30 dage, fra henvisning eller fra beslutning om behandling, har du ret til at benytte ”Det udvidede frie sygehusvalg”. Er du i tvivl om, hvordan du gør det, så ring til dit regionale patientkontor – se telefonnumrene nedenfor.

• Du kan på nuværende tidspunkt udelukkende blive henvist til behandling under armene (med 9 måneders interval) og/eller hænder (med 6 måneders interval). Du henvises til 1 eller 3 behandlinger, før der igen skal anmodes om behandlingstilladelse i regionen.

Er du henvist til sygehuset enten til udredning eller behandling, og har spørgsmål om dine aftaler, kan du med fordel kontakte dit regionale patientkontoret/visitationskontor. De kan hjælpe dig med at undersøge dine muligheder for hurtig behandling evt. på Svedklinikken, som har en aftale med Danske Regioner.

Du kan læse mere om dine rettigheder for at benytte det udvidede frie sygehusvalg i Sundheds- og Ældreministeriets landsdækkende pjece, “Når du bliver henvist til sygehus”,
www.sum.dkwww.sygehusvalg.dk eller kontakte en

Patientvejleder i den region, hvor du bor:
• Region Hovedstaden, Enhed for Patientrettigheder tlf. 38 64 99 00
(Mandag – fredag kl. 9-11.45, Torsdag kl. 13- 15.45)

• Region Sjælland, Patientvejledning tlf. 70 15 50 01
(Mandag til torsdag kl. 09–13, Fredag kl. 09.30-13)

• Region Nordjylland, Enhed for Sygehusvalg tlf. 97 64 80 20
(Mandag-onsdag 9-12, Torsdag 12-15, Fredag 9-12)

• Region Midtjylland, Patientkontor tlf. 78 41 04 44
(Mandag 9-12, Tirsdag til fredag 10-12, Onsdag 14-15.30)

• Region Syddanmark, Patientkontoret tlf. 76 63 14 75
(Mandag-tirsdag kl. 9-14, Onsdag-fredag kl. 9-12)

Som privatbetalende patient
Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende drøftelse om hvad vi kan hjælpe dig med. Vi tilbyder svedbehandling på alle de områder af kroppen, der plager dig. For yderligere oplysninger kan du kontakte os på tlf.: 70 14 54 11 eller sende en e-mail på info@svedklinikken.dk