Carl Swartling

Botulinum Toxin in the Treatment of Hyperhidrosis and Dyshidrotic Dermatitis
Dr. Swartling er specialist i hudsygdomme, samt senior consultant og forskningsleder på Hidros klinikkerne i Skandinavien.

Sammen med Hans Naver og Sten-Magnus Aquillonius udviklede Carl Swartling en metode til behandling af udtalt svedning (hyperhidrose) med botulinumtoksin. Behandlingsmetoden blev udviklet i 1996 på universitetshospitalet i Uppsala. Den nye behandlingsmetode er dokumenteret i Carl Swartlings Ph.d.-afhandling ”Botulinum Toxin in the Treatment of Hyperhidrosis and Dyshidrotic Dermatitis”.

Carl Swartling etablerede og var medicinsk ansvarlig for Nordens første Svettmottagning (2003 i Uppsala), som modtog patienter fra hele landet. Yderligere forskning har medført, at der er blevet udviklet nye behandlingsmetoder, hvilket betyder, at selv mennesker med svær svedning fra hovedbund/ansigt og/eller på overkroppen og underlivet/lyskeområdet kan behandles. Der er desuden udviklet en ny bedøvelsesmetode, hvor patienterne får følelsen og kraften tilbage i hænder og fødder allerede 10-15 minutter efter afsluttet behandling.

Carl Swartling modtog i 2002 en internationel pris for sin forskning: “Justinus Kerner Prize”.